s

Je bent een

Familiemens

Van digitale geldpotjes tot kinderplaspotjes: jij regelt het wel ff. En niet alleen dat heeft jouw aandacht nodig. Ook je latere rijtjeshuis, occasion auto of bakfiets, drie terrorkinderen en ja, zelfs je partner. En je doet het, vaak zelfs met plezier. Want je wil werken om te leven en niet andersom.

MAAR, durf jij onder ogen te zien wat het effect van pensioen op jouw leven is als je werkt of erger, als je doodgaat?

ga naar de tips voor dit type
tip
Pensioen voor je nabestaanden

Natuurlijk hoop jij om samen met je partner en je kinderen heel oud te worden. Maar wat nou als dat toch niet helemaal gaat zoals gepland? Dan wil je dat je partner en kinderen genoeg geld hebben om rond te komen. Kijk eens op de website van je pensioenaanbieder om te zien of er iets geregeld is voor je partner en kinderen.

tip
Pensioen voor als je arbeidsongeschikt raakt

Je hoopt natuurlijk dat je altijd gezond blijft, maar je hebt een kans langdurig ziek te worden en daardoor minder te kunnen werken. In verreweg de meeste pensioenregelingen en pensioenverzekeringen is opgenomen dat je pensioenopbouw door blijft lopen als je arbeidsongeschikt raakt, zonder dat je premie hoeft te betalen. Dit is niet wettelijk geregeld, dus controleer bij jouw fonds of verzekeraar hoe de arbeidsongeschiktheid is geregeld.

tip
Overzicht wat je al hebt opgebouwd

Wil je weten hoeveel pensioen je al hebt opgebouwd en of dit genoeg is om na je pensioen het leven te leiden dat je in gedachten hebt? Kijk op www.mijnpensioenoverzicht.nl om te kijken hoe hoog de pensioenpotjes zijn die je al hebt opgebouwd.

tip
Eerst een wat hoger pensioen en dan wat lager

Meestal krijg je na je pensioendatum altijd hetzelfde bedrag aan pensioen. Soms is dat niet zo handig, omdat je misschien nog wil reizen met je partner wanneer je net met pensioen bent, of de kinderen wil helpen met hun eerste hypotheek. Wanneer je 90 bent, heb je misschien wel veel minder kosten. Om ervoor te zorgen dat je aan het begin van je pensioen wat meer krijgt en wanneer je heel oud bent wat minder, kan je de ‘hoog-laagconstructie’ aanzetten. Mocht je dat handig vinden, kan je op de website van je pensioenfonds kijken of zij dit aanbieden.

Deel de quiz en zorg dat je vrienden hun pensioen ook op orde hebben

(Zo hoef je later niet alle rondjes te betalen)

Download gratis

Het stappenplan

Stuur mij het e-book waarin alles rondom pensioen omschreven staat!

Benieuwd naar de andere types? bekijk ze hier

durf

jij het?

Ja? Zeker weten? Ga naar mijnpensioenoverzicht.nl
om meer inzicht te krijgen in wat je nu al hebt gespaard.

Heb je nog vragen?

ga dan naar veelgestelde vragen

s