de pensioentypes

Welk type ben jij als het om pensioen gaat?

de carrièretijger

Hoi! Ik ben Anna, carrièretijger. Mijn doel? Keihard werken tot mijn 40e en daarna misschien wel het roer om: een half leven lang met pensioen! Gewoon omdat het kan. Of vier kinderen, maar wel gewoon fulltime blijven werken. Ik heb mijn financiële planning goed voor elkaar en wil tips om dit tot de max te brengen.

ga naar de tips voor dit type

de levensgenieter

Hoi! Ik ben Leya, levensgenieter! Mijn doel? Het ultieme pensioengevoel het liefst nu al hebben en dat mijn hele leven lang. Ik leef mijn leven spontaan en in het nu. Want laten we eerlijk zijn: het leven is kort en je leeft maar één keer. Waarom zou je je druk maken over je pensioen? Al zou ik hier meer over piekeren als ik wist dat alleen op een AOW’tje teren niet chill is.

ga naar de tips voor dit type

de creatieve eigenwijs

Hoi! Ik ben Max, creatieveling! En een beetje levensgenieter aangezien ik nu in Bali zit. Mijn doel? Ik hoop later met een drankje in mijn hand en een muziekje op de achtergrond mijn tijd door te brengen met vrienden. En nu? Ik wil veel vrijheid om mijn tijd met veel afwisseling in te plannen. Ik moet ‘iets’ met sparen en pensioen, maar kom er nooit aan toe.

ga naar de tips voor dit type

de familiemens

Hoi! Ik ben Arjen, familiemens. Mijn doel? Samen later met mijn partner en kinderen genieten van mijn pensioen. En nu? Van digitale geldpotjes tot kinderplaspotjes: ik regelt het. Ook heb ik graag een gezinshuis, occasion of bakfiets en drie terrorkindere. En dat allemaal met plezier. Want ik wil werken om te leven en niet andersom.

ga naar de tips voor dit type